EtansariPlacariSolarSigurantaFatadeAncore

Reglementari

Reglementari franceze in domeniul etansarilor

Reglementarile franceze de referinta, existente la aceasta data in domeniul etansarii acoperisurilor plate, cu privire la produsele prezentate pe site, sunt urmatoarele:


  • norma DTU 43.1 (noiembrie 2004): acoperisuri plate si acoperisuri inclinate cu elemente portante din zidarie (hidroizolatii asfaltice sau bituminoase, lipite sau sudate)
  • norma DTU 43.3 (aprilie 2008): acoperisuri din tabla cutata cu strat de etansare (hidroizolatii asfaltice sau bituminoase, lipite sau sudate)
  • norma DTU 43.4 (octombrie 2008): acoperisuri cu elemente portante din lemn si placi derivate din lemn cu strat de etansare (hidroizolatii asfaltice sau bituminoase, lipite sau sudate)
  • norma DTU 43.5 (noiembrie 2002): lucrari de reparatie a hidroizolatiilor la acoperisuri plate sau inclinate
  • caietul de sarcini CSTB nr. 3502 (aprilie 2004): CPT (Caietul de sarcini cu Prescriptiile Tehnice de executie) pentru hidroizolarea acoperisurilor cu membrane monostrat sintetice din PVC-P in curs de avizare tehnica
  • caietul de sarcini CSTB nr. 3564 (iunie 2006): CPT (Caietul de sarcini cu Prescriptiile Tehnice de executie) pentru hidroizolarea acoperisurilor pe suport din materiale izolatoare
  • caietul de sarcini CSTB nr. 3563 (iunie 2006): CPT (Caietul de sarcini cu Prescriptiile Tehnice de executie) pentru hidroizolarea acoperisurilor cu fixare mecanica

In cazul hidroizolatiilor fixate mecanic, sistemele sunt supuse Avizelor Tehnice emise de CSTB. Aceste avize vor fi inlocuite treptat cu Documente Tehnice de Aplicare (DTA), cu conditia ca Agremente Tehnice Europene (ATE) sa fie in circulatie.


Reglementari europene in domeniul etansarilor fixate mecanic

AGREMENT TEHNIC EUROPEAN (ATE)

In absenta standardului european pentru etansari fixate mecanic, membranele vor face obiectul Agrementelor Tehnice Europene, emise in baza ETAG 006 (Ghid de Agrement Tehnic European).
Sistemele de fixare (sisteme formate din elemente de fixare si plachete) sunt, de asemenea, implicate si trebuie sa aiba un ATE. Agrementele Tehnice Europene vor fi esentiale pentru obtinerea marcajului CE.


EOTA

ETAG 006

ETAG 006, din mai 2002, este Ghidul de Agrement Tehnic European (ghid ATE), publicat de EOTA (Organizatia Europeana pentru Aprobari Tehnice), pentru sisteme de etansare a acoperisurilor cu membrane fixate mecanic, toate tipurile de membrane combinate.
Aceasta este baza evaluarii tehnice europene a unui produs (capacitatea pentru o sarcina data), si nu se refera la punerea in aplicare a produselor.
In ceea ce priveste elementele de fixare, ETAG 006 defineste, printre altele, metodele de testare a rezistentei la tractiuni axiale, desurubare si coroziune si stabileste cerintele minime.


MARCAJ CE

Marcajul CE indică conformitatea unui produs cu reglementările europene. Acest marcaj va fi, in cele din urma, necesar pentru introducerea pe piata si pentru libera circulatie a tuturor produselor pentru constructii in Europa.


ATE 08/0239

ATE pentru SISTEME DE FIXARE

Sisteme de fixare pentru etansari sunt supuse marcarii CE si trebuie să respecte cerințele europene și să aibă un document care să ateste acest lucru. Agrementul Tehnic European (ATE) pentru sisteme de fixare certifica urmatoarele:

  • conformitatea sistemelor de fixare cu cerintele ETAG 006,
  • procesul de productie a sistemelor de fixare este supus unui control strict al calitatii.
top back button